Kaip pagaminti skaniausius žiedinius kopūstus: geresnio recepto nerasite!
Net jei nesate didelis žiedinių kopūstų gerbėjas, verta išbandyti šį receptą. Apskrudę, aromatingi, traškūs išorėje ir švelnūs viduje, kepti žiediniai kopūstai su sūriu taps jūsų mėgstamu patiekalu!
Ingredientai:
1 žiedinio kopūsto gūžė
3 kiaušiniai
6 valgomieji šaukštai miltų
aliejus kepimui
1 stiklinė džiūvėsėlių paniravimui
50 g tarkuoto kietojo sūrio
½ arbatinio šaukštelio kario prieskonių (arba kitų mėgstamų prieskonių)
druska
Žiedinio kopūsto gūžę išskirstykite į atskirus žiedynus ir sudėkite į puodą.
Užpilkite vandeniu, šiek tiek pasūdykite ir dėkite ant ugnies.
Kai vanduo užvirs, virkite kopūstus 5 minutes, tuomet nusausinkite ir palikite atvėsti kiaurasamtyje.
Giliame dubenyje suplakite kiaušinius su kariu, įberkite žiupsnelį druskos ir suberkite miltus.
Maišykite, kol masė taps vienalytė.
Atskirame inde sumaišykite džiūvėsėlius su tarkuotu kietuoju sūriu.
Kiekvieną kopūsto žiedyną apvoliokite paruoštoje tešloje, o tada džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje.
Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus, kol kopūstai gražiai apskrus. Apverskite ir kepkite kitą pusę.
Patarimas:
Ši sūrio plutelė yra tiesiog tobula! Patiekite šiuos kopūstus kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies, arba tiesiog mėgaukitės kaip skaniu užkandžiu.
Pasidalinkite šiuo skanėstu su draugais ir pradžiuginkite juos nauju atradimu!