Vasaros lėkštė: šaltibarščiai, orkaitėje keptos bulvės ir grilio dešrelės
Kai vasara už lango pilna saulės, o šaldytuve šaukiasi kefyras su burokėliais – atsispirti neįmanoma. Šaltibarščiai, grilyje keptos dešrelės, traškios bulvytės ir kukurūzai – paprastas, bet idealiai veikiantis derinys, kai norisi skaniai, bet be vargo.
Viskas pasigamina beveik savaime – tik keli paprasti žingsniai, o stalas jau pilnas vasaros kvapų ir spalvų.
Šaltibarščiams reikės:
3–4 vidutinio dydžio virti burokėliai
1 agurkas
Saujelė svogūnų laiškų ir krapų
Kefyras (pagal norimą tirštumą)
Druska pagal skonį
Virti kiaušiniai ir virtos bulvės – patiekimui (nebūtina)
Gaminimas:
Burokėlius ir agurką sutarkuokite, smulkiai supjaustykite laiškus su krapais. Viską sumaišykite su kefyru, pagardinkite druska. Laikykite šaldytuve bent 30 min., kad atsivėsintų ir susijungtų skoniai.